Vehicule electrice cu baterie și ierni de nordul Ontario

Experții Sudbury EV au încredere în viitorul mașinilor electrice, dar spun că nordul Ontario are nevoie de mai multe stații de încărcare

Odată cu debutul iernii în nordul Ontarioului, oamenii se obișnuiesc să-și încălzească mașinile în fiecare dimineață. Poate dura câteva minute și mai mult de o săptămână, poate arde multă benzină.

Nu este cazul dacă conduceți un vehicul electric.

Acesta este unul dintre beneficiile lor, a spus Devin Arthur din Sudbury, care conduce un vehicul electric (EV) de mai bine de cinci ani.

„Există atât de multe avantaje să ai vehiculul electric chiar și în timpul iernii… nu trebuie să aștepți ca mașina să se încălzească acum, deoarece folosește încălzire electrică”, a spus el. “De îndată ce porniți această mașină, este fierbinte. Și, în timp ce mașina este încă conectată, nu folosiți bateria, ci energia casei.”

Arthur este hotărât pro-electric. El este vocea din spatele Societății pentru vehicule electrice din Sudbury, un grup online de oameni pasionați de ideea mașinilor electrice și care în cele din urmă scapă de vehiculele pe benzină și diesel.

În ultimul an, mai mulți ontarieni și cu siguranță mai mulți sudburyeni au auzit despre impulsul pentru vehiculele electrice și despre modul în care provincia se pregătește cu noua strategie pentru minerale critice pentru a promova în continuare mineritul, minerale esențiale ale bateriei, cum ar fi cobaltul, litiul, cuprul și nichelul.

În același timp, s-a spus că vehiculele electrice nu sunt încă suficient de robuste pentru a rezista iernii în nordul Ontarioului. Deci, ce obține consumatorul din asta?

Un alt susținător al vehiculelor electrice este Mike Mayhew din Sudbury. Pe lângă faptul că este considerat unul dintre experții canadieni în vehicule electrice minier prin firma sa de consultanță Mayhew Performance, el este și un consumator și proprietar de Tesla cu o pasiune pentru mașinile electrice.

Mayhew a spus că mașinile electrice pot funcționa și funcționează excelent iarna, dar șoferii trebuie să-și schimbe puțin mentalitatea și să realizeze că nu mai stau într-un vehicul cu ardere.

„Vehiculul electric este un vehicul diferit”, a spus Mayhew. „Și ceea ce trebuie să înțelegi sau să realizezi este că toate componentele pe care le folosești în interiorul vehiculului, de exemplu, ștergătoarele de parbriz, încălzitorul, încălzitoarele de scutece, radioul absorb de fapt energie și îți degradează bateria în timp ce conduci pentru ca, evident, puterea va veni de undeva.”

Mayhew a spus că nu este atât de diferit de un vehicul cu ardere în care trebuie să fii cu ochii pe indicatorul de gaz, mai ales dacă cineva conduce rapid și își împinge vehiculul dincolo de limita de viteză normală. Mayhew a spus că epuizarea bateriei nu este atât de evidentă din punct de vedere fizic ca un rezervor de benzină gol.

El a adăugat că, dacă conduce până la Toronto și folosește multă energie în Tesla, știe că poate parca la o stație de încărcare din Parry Sound sau Barrie și poate obține o încărcare completă în mai puțin de 30 de minute pentru un cost de aproximativ 7 USD.

Mayhew a spus că nu era atât de departe cele 10 minute și ceva pentru o oprire obișnuită de benzină. El a spus că oprirea încărcării EV este puțin mai relaxată. El a spus că odată ce mașina a fost conectată la priză, a avut timp pentru un apel în natură, timp pentru o cafea și un sandviș, să verifice mesajele de pe telefon „și apoi pot merge mai departe”.

Arthur a subliniat că, deși preocupările de încredere ale multor nordici în timpul iernii erau valabile în urmă cu câțiva ani, el a spus că mulți oameni aud informații învechite.

„Și vezi informații mai vechi, cum ar fi EV-ul nu funcționează iarna sau nu funcționează pe terenul nostru, cum ar fi nordul Ontario. Dar adevărul este, știi, că funcționează”.

Arthur a spus că există sute de proprietari de vehicule electrice care își conduc vehiculele pe tot parcursul anului și nu au probleme, adăugând că vremea rece poate afecta timpii de încărcare și valoarea totală a unei încărcări pe încărcare.

El a spus că industria auto lucrează pentru a îmbunătăți chimia bateriilor, în special pentru a aborda problemele cu vremea rece. El a adăugat că, dacă un șofer de EV este blocat într-o zonă îndepărtată timp de câteva ore, EV-ul este de fapt mai eficient și îți va menține mașina mai caldă mai mult decât dacă ar trebui să te bazezi pe un motor pe benzină.

O problemă cheie pe care Arthur și Mayhew au comentat amândoi a fost disponibilitatea stațiilor de încărcare pentru vehiculele lor. Amândoi își încarcă mașina acasă. De fapt, Mayhew are propriul său panou solar de cinci kilowați, în afara rețelei, pentru a-și încărca mașina.

Este o altă poveste când pleci de acasă pentru a călători în afara orașului. Mayhew, care vizitează adesea miniere îndepărtate, a spus că nu a luat Tesla la nord de Sudbury. El a spus că nu poate fi întotdeauna sigur că va găsi un loc pentru a încărca vehiculul.

„Și acesta este unul dintre lucrurile pe care le pot spune din experiență că nu există suficiente încărcătoare pentru numărul de vehicule care sunt pe piață. Așa că este o mare provocare”, a spus Mayhow.

Arthur a acceptat. El a spus că grupul EV Sudbury pledează pentru îmbunătățiri.

„Unul dintre lucrurile la care lucrăm constant este extinderea infrastructurii, în special în nordul Ontarioului”, a spus Arthur.

El a adăugat că guvernul Ontario a anunțat recent un fond de 91 de milioane de dolari pentru a extinde infrastructura de încărcare în provincie.

„Și ni s-a cerut să depunem o propunere pentru asta. Așa că în propunerea noastră am făcut exact asta, am evidențiat rute specifice, iar apoi acesta a fost unul dintre cele mai bune exemple ale mele de la Sudbury la Timmins. Știi, este un decalaj mare și mai ales în iarna, când este frig, și poate că autostrăzile nu au fost încă arate și e multă rezistență cu cauciucurile etc. Știi, este un loc în care trebuie să existe o stație la mijloc, astfel încât oamenii să se simtă confortabil conducând asta. distanță, sau măcar să luați o pauză dacă vremea este rea”, a spus Arthur.

El a adăugat că, deși provincia încă nu a răspuns la propunerea lui EV Sudbury, este optimist.

Nu am primit încă un răspuns, dar așteptăm să vedem. Suntem încurajați că au cerut în mod special locații rurale și deservite. Așa că sperăm că vor lua în considerare măcar câteva dintre aceste locuri din nord.

Len Gillis acoperă minerit și asistență medicală pentru Sudbury.com.

Add Comment