Sondaj săptămânal: Oppo Find N2 și N2 Flip intră în inelul pliabil, ești de partea lor?

Oppo a introdus săptămâna trecută primul său flip pliabil, Find N2 Flip. Deși nu avem încă detaliile, știm că în viitorul apropiat acest model va fi disponibil în întreaga lume (sau cel puțin pe piețele acoperite de Oppo), spre deosebire de Find N original.

Și, din păcate, spre deosebire de noul Oppo Find N2, de asemenea, se pare că acesta va veni doar în China, la fel ca predecesorul său. Totuși, inginerii lui Oppo au făcut unele îmbunătățiri masive, așa că merită și el aruncat o privire, chiar dacă în cea mai mare parte este doar cumpărături de vitrine.

Să începem cu Oppo Find N2 Flip. Acest pliabil cu clapetă va prelua Galaxy Z Flip4 de la Samsung și Razr 2022 de la Motorola. Galaxy costă în mod normal 1.100 de euro, deși îl puteți găsi până la 800 de euro, Razr costă 1.100-1.200 de euro. În ceea ce privește Oppo, prețul său de pornire în China este de 6.000 CNY, sau 810 EUR, dar asta fără diferitele taxe locale care vor fi aplicate înainte de a ajunge la un magazin din apropiere.

Comparând cele trei telefoane, acestea au aproximativ aceleași dimensiuni, cu excepția faptului că Motorola este foarte lat (79,8 mm). De asemenea, au cam același afișaj intern (Samsung-ul este destul de mic) care utilizează panouri OLED de 120 Hz cu rezoluție FHD+. Până acum, atât de asemănător.

Find N2 Flip se remarcă prin ecranul său de acoperire mai mare, cu diagonala de 3,26 inchi, deși, cu diferitele rapoarte de aspect, probabil cel mai bine este să le comparăm după suprafață: 28,4 cm² pentru Oppo, 22,3 cm² pentru Motorola și doar 9,4 cm² pentru Samsung. Iată o diagramă care arată dimensiunile lor relative:

Albastru – Găsește N2, Verde – Razr 2022, Roșu – Galaxy Z Flip4
Albastru – Găsește N2, Verde – Razr 2022, Roșu – Galaxy Z Flip4

Find N2 Flip are și cea mai mare baterie dintre cele trei, la 4.300mAh are aproape aceeași capacitate ca și Galaxy Z Fold4, mult mai mare. Capacitatea bateriei este una dintre cele mai mari probleme care afectează dispozitivele pliabile în acest moment, așa că felicitări Oppo.

Din anumite motive, Oppo a decis să folosească Dimensity 9000+ pentru a alimenta telefonul. Este un cip bun, dar pentru ceea ce este efectiv o lansare în 2023, nu putem să nu întrebăm „de ce nu 9200?” “. 9000+ se confruntă cu Snapdragon 8+ Gen 1 în interiorul flip-urilor Samsung și Motorola, dar 8 Gen 2 este deja acolo, la fel ca și Dimensity 9200.

Camera foto este cealaltă caracteristică nu tocmai impresionantă a lui N2 Flip, nu că celelalte două sunt telefoane cu cameră stelare (cel puțin au OIS, totuși). Pliabilele orizontale au camere mult mai bune decât omologii lor cu clapetă, au de câțiva ani încoace.


Samsung Galaxy Z Flip4
Motorola Razr 2022

Samsung Galaxy Z Flip4 • Motorola Razr 2022

Rețineți că există și Huawei Pocket S, dar care include un Snapdragon 778G de gamă medie (doar o versiune 4G). De asemenea, nu are acces la Google Play Store, ceea ce îi limitează atractivitatea în afara Chinei. S-a lansat la același preț ca și N2 Flip, așa că îl vom omite.

Oppo Find N2 Flip vine cam târziu în joc, așa că mulți dintre voi s-ar putea să fi cumpărat deja un alt flip – Oppo vă face să vă doriți să fi așteptat? Sau dacă nu ți-au plăcut flip-urile până acum, ți-a schimbat părerea Find N2 Flip? Votați mai jos sau folosind această pagină.

În continuare, vom revizui Oppo Find N2. Oppo a reușit să reducă greutatea cu 42 g, N2 cântărește acum mai puțin decât un iPhone 14 Pro Max (233 g față de 240 g). Acest lucru a fost realizat cu o muncă impresionantă la reproiectarea balamalei, care ar trebui, de asemenea, să ascundă mai bine pliul. Este chiar mai bine? Lucrăm la o recenzie completă, așa că rămâneți pe fază pentru mai multe detalii.

N2 este, de asemenea, mai subțire decât predecesorul său, 7,4 mm desfășurat și 14,6 mm pliat comparativ cu 8,0/15,6 mm. Și afișajul capacului a fost mult îmbunătățit cu un panou de 120 Hz (în loc de 60 Hz). În ciuda unei ușoare modificări în raportul său de aspect, este probabil cel mai confortabil pliabil orizontal de utilizat cu o singură mână (mai ales după ce ai pierdut atât de mult în greutate). Pliat, măsoară 132,2 mm înălțime și 72,6 mm lățime. iPhone 14 Pro Max măsoară 160,7 mm și 77,6 mm, de exemplu. Și odată ce deschideți Oppo-ul, veți obține un ecran care este cu aproape 50% mai mare (în suprafață) decât iPhone.


Oppo Fin N2 (stânga) și Oppo Find N2 (dreapta)
Oppo Fin N2 (stânga) și Oppo Find N2 (dreapta)
Oppo Fin N2 (stânga) și Oppo Find N2 (dreapta)

Oppo Fin N2 (stânga) și Oppo Find N2 (dreapta)

Comparativ cu Find N original, Oppo a echipat teleobiectivul Find N2 cu un senzor de rezoluție mai mare (32MP față de 13MP), același lucru este valabil și pentru ultrawide (48MP față de 16MP). Și a accelerat încărcarea bateriei de 4.520 mAh, dublând-o de la 33 W la 67 W (a eliminat încărcarea fără fir, poate pentru a subțire telefonul).

Lăsând deoparte Find N original, N2 va trebui să preia Galaxy Z Fold4 mai mare. Acesta are un ecran intern cu 13% mai mare și cântărește cu 30 g mai mult. Este destul de îngust când este închis, 67,1 mm, deși acest lucru a fost realizat prin compromiterea raportului de aspect al ecranului (23,1:9) al capacului. În ciuda greutății suplimentare, Galaxy are o baterie mai mică de 120 mAh (are încărcare wireless).

Există și vivo X Fold+. Nu știm dacă va fi disponibil în afara Chinei, dar nici Find N2 nu va fi disponibil pe scară largă. Vivo are un ecran intern și mai mare (+27%) și măsoară 74,5 mm atunci când este închis cu ecranul său de acoperire de 6,53″ 21:9. Este singurul cu o cameră periscop (8MP 125mm), plus o a doua telecamera (12MP, 47mm). ).La 311g, acesta este destul de greu.


Samsung Galaxy Z Fold4
vivo X Fold+

Samsung Galaxy Z Fold4 • vivo X Fold+

Xiaomi Mix Fold 2 aduce, de asemenea, un ecran intern masiv de 8,02 inchi și un ecran de acoperire 21:9 de 6,56 inci (73,9 mm lățime), dar cântărește „doar” 262 g, la fel de mult ca Z Fold4. La fel ca Oppo și hte vivo, afișajul intern folosește un panou LTPO pentru o rată de reîmprospătare variabilă.

Honor Magic Vs este, de asemenea, mare (ecran intern de 7,9 inci) și cântărește 261 g. Este destul de înalt, cu 27 mm mai înalt decât Oppo, dar la 72,6 mm are aceeași lățime. Și deși nu este un periscop, teleobiectivul 3x este mai lung decât cel al lui Oppo, deși senzorul de 8MP limitează zoom-ul digital. În ciuda greutății sale destul de rezonabile, Magic Vs are cea mai mare baterie din grup la 5.000 mAh.


Xiaomi Mix Fold 2
Honor Magic Vs

Xiaomi Mix Fold 2 • Honor Magic Vs

Apropo, toți cei patru folosesc Snapdragon 8+ Gen 1. Există și Huawei Mate Xs 2, dar cu un Snapdragon 888 numai 4G ar putea fi greu să concurezi, chiar și în China, unde Google Play Store nu materie.

Din nou, Oppo nu a menționat o lansare mondială a Find N2 și nu ne ținem respirația. Dar imaginați-vă că ați putea cumpăra Find N2 – ați vrea? Votați mai jos sau folosind această pagină.

Add Comment