Risc ridicat de evenimente cardiovasculare adverse majore cu diabet de tip 2, tulburări cognitive

21 aprilie 2022

2 minute de citit


Sursă/Dezvăluiri


Dezvăluiri: Gerstein raportează că a primit granturi de cercetare de la AstraZeneca, Eli Lilly, Merck, Novo Nordisk și Sanofi; primiți onorari pentru a vorbi de la Boehringer Ingelheim, DKSH, Eli Lilly, Novo Nordisk, Roche, Sanofi și Zuellig; și primiți taxe de consultanță de la Abbott, Covance, Eli Lilly, Hanmi, Kowa, Novo Nordisk, Pfizer și Sanofi. Vă rugăm să consultați studiul pentru informații financiare relevante de la toți ceilalți autori.


Nu am reușit să procesăm solicitarea dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu. Dacă continuați să aveți această problemă, vă rugăm să contactați [email protected]

Potrivit rezultatelor studiului, adulții cu diabet zaharat de tip 2 și tulburări cognitive au mai multe șanse de a experimenta evenimente cardiovasculare adverse majore, accidente vasculare cerebrale sau mortalitate CV decât cei fără tulburări cognitive.

Într-o analiză a datelor din studiul REWIND, participanții care au obținut un scor cu 1,5 abateri standard sub media geometrică pentru țara lor la Evaluarea cognitivă de la Montreal și la Testul de înlocuire a simbolurilor numerice au avut mai multe șanse să experimenteze evenimente adverse majore ale CV-ului, făcând din deteriorarea cognitivă un potențial predictor. de CV. rezultate de sănătate.


Hertzel C. Gerstein, MD, MSc
Gerstein este un Profesor și președinte al Institutului de Sănătate a Populației în Cercetarea și Îngrijirea Diabetului de la McMaster University și Hamilton Health Sciences din Ontario, Canada.

„Aceste constatări evidențiază relevanța funcției cognitive ca un factor de risc important pentru rezultatele CV și sugerează că pacienților cu deficiențe cognitive ar trebui să li se ofere terapii cardioprotective dovedite pentru a-și atenua riscul viitor de rezultate CV.” Hertzel C. Gerstein, MDMSc, profesor și titular al catedrei de cercetare și îngrijire a diabetului zaharat al Institutului de Sănătate a Populației de la Universitatea McMaster și Hamilton Health Sciences din Ontario, Canada, a declarat Healio pentru Healio.

Cercetătorii au colectat date de la 8.772 de participanți REWIND cu diabet de tip 2 care au finalizat atât Evaluarea cognitivă de la Montreal, cât și Testul de înlocuire a simbolurilor numerice la momentul inițial, la 2 ani, 5 ani și la ultima vizită. Montreal Cognitive Assessment este un chestionar de 30 de itemi care evaluează șapte domenii cognitive. Testul de înlocuire a simbolurilor numerice prezintă nouă simboluri deasupra casetelor goale, cu o cheie care potrivește fiecare simbol cu ​​un număr. Participanții trebuie să pună numărul corect în fiecare casetă într-un spvan de 2 minute. Scorurile pentru fiecare test au fost standardizate în funcție de țara participantului. Adulții cu un scor cu 1,5 abateri standard mai mici decât scorul mediu din țara lor au fost definiți ca având o deficiență cognitivă substanțială standardizată de țară. Cei care au avut un scor mediu la ambele teste au combinat 1,5 abateri standard sub media țării lor au fost definiți ca având o deficiență cognitivă substanțială pe baza mediei geometrice. Rezultatele primare au fost evenimentele cardiovasculare adverse majore, accidentul vascular cerebral și mortalitatea CV.

Constatările au fost publicate în Jurnalul de Endocrinologie Clinică și Metabolism.

Din cohorta de studiu, 10,3% au avut o afectare cognitivă substanțială și 6% au avut o afectare cognitivă substanțială pe baza mediei geometrice. Participanții cu afectare cognitivă semnificativă nu au avut un risc semnificativ crescut de evenimente adverse majore ale CV după ajustarea pentru albuminurie, rata estimată de filtrare glomerulară și retinopatie. Cu toate acestea, într-un model complet ajustat, persoanele cu afectare cognitivă substanțială pe baza mediei geometrice au avut un risc crescut de evenimente adverse majore CV comparativ cu persoanele fără afectare cognitivă (RR ajustat = 1,38; IC 95%, 1,09-1,77; P = 0,009).

Participanți cu afectare cognitivă substanțială (aHR=1,35; 95% CI, 1,11-1,64; P = 0,002) și afectare cognitivă substanțială pe baza mediei geometrice (aHR = 1,54; 95% CI, 1,22-1,93; P < 0,001) au avut un risc crescut de accident vascular cerebral sau deces cardiovascular în comparație cu adulții fără tulburări cognitive.

„Aceste rezultate sunt în concordanță cu alte cercetări care sugerează că scorurile scăzute ale testelor cognitive au fost un factor de risc pentru un rezultat cardiovascular”, a spus Gerstein. „Această cercetare a extins aceste constatări prin utilizarea unei măsuri compozite a scorurilor cognitive și prespecificarea unui prag numit deficiență cognitivă substanțială. El a raportat, de asemenea, o nouă modalitate de a combina scorurile cognitive prin calcularea mediei lor geometrice.

Pentru mai multe informatii:

Hertzel C. Gerstein, MD, MScpoate fi contactat la [email protected]

Add Comment