Opt sfaturi utile pentru noii proprietari de AirPods și AirPods Pro

Tocmai ai primit AirPods sau AirPods Pro noi? Dacă da, am alcătuit o listă la îndemână de sfaturi, trucuri și funcții pe care s-ar putea să nu le cunoașteți pentru a începe să folosiți noile căști.

În primul rând, dacă sunteți complet nou la AirPods, avem o listă de sfaturi de bază utile despre cum să vă folosiți AirPod-urile.

Noțiuni de bază pentru AirPods

8 Sfaturi utile AirPods pentru noii proprietari

1. Protejați-vă AirPod-urile cu Find My

Cele mai recente AirPods de la Apple, inclusiv AirPods 3 și ‌AirPods Pro‌ 2, includ integrarea Găsește-mi, așa că dacă sunt furate sau deplasate, le poți găsi cu aplicația Găsește-mi. AirPod-urile pot profita de rețeaua ‌Find My‌, astfel încât să puteți profita de iPhone-urile, iPad-urile și Mac-urile altor persoane pentru a găsi un set de AirPod-uri pierdut oriunde ajung, atâta timp cât bateria ține.


De asemenea, veți dori să vă asigurați că activați „Notificare când rămâneți în urmă”, astfel încât să puteți fi alertat imediat dacă sunteți în mișcare și uitați AirPod-urile undeva. Pentru a-l activa, deschideți aplicația ‌Find My‌, atingeți AirPod-urile din listă și activați opțiunea „Notificăți când sunteți în urmă”. Aceste funcții ‌Find My‌ funcționează și pentru AirPods Max.

‌AirPods Pro‌ 2 fac un pas mai departe și includ un difuzor încorporat în carcasă, astfel încât să puteți folosi funcția „Redați sunet” pentru a le găsi dacă s-au pierdut undeva în apropiere.

2. Activați sau dezactivați comutarea automată a dispozitivului

AirPod-urile Apple au o caracteristică care le permite să se conecteze automat la orice dispozitiv aflat în uz, așa că, dacă treceți de la iPhone la Mac, conexiunea AirPods este menită să comute de la un dispozitiv la altul, așa cum o faceți.

Comutarea automată poate fi utilă, dar există momente în care s-ar putea să nu doriți să o activați dacă comută inadecvat între dispozitive. Îl poți gestiona urmând acești pași.

comutator automat airpods

 1. Conectați-vă AirPod-urile la ‌iPhone‌.
 2. Deschideți aplicația Setări.
 3. Atingeți AirPod-urile în secțiunea de sub ID Apple.
 4. Atingeți „Conectați-vă la acest ‌iPhone‌”.
 5. Alegeți „La ultima conectare la acest ‌iPhone‌” pentru a dezactiva dezactivarea automată și alegeți „Automatic” pentru a o porni.

Cu „Automatic” activat, AirPod-urile se vor conecta la ‌iPhone‌ atunci când este în uz și AirPod-urile sunt în urechi. Cu opțiunea „La ultima conectare la acest ‌iPhone‌” selectată, AirPod-urile se vor conecta doar la ultimul dispozitiv conectat, nu la dispozitivul utilizat în prezent. Această funcție funcționează și cu AirPods 2, ‌AirPods 3‌, ‌AirPods Pro‌ și ‌AirPods Max‌.

Rețineți că va trebui să dezactivați comutarea automată pentru fiecare dispozitiv conectat la contul dvs. iCloud dacă nu sunteți un fan al funcției și doriți să o dezactivați complet. Nu există nicio comutare principală, Apple gestionând-o pe dispozitiv.

3. Activați Notificări de anunț

Cu integrarea Siri, AirPod-urile vă pot anunța toate notificările primite, inclusiv mesajele.

anunță notificări airpods
Iată cum să-l activați:

 1. Deschideți aplicația Setări.
 2. Atingeți „Notificări”.
 3. Atingeți „Anunțați notificări”.
 4. Activați „Anunțați notificări”.
 5. Activați „Setul cu cască”.

Cu notificările de anunț și căștile activate, ‌Siri‌ va citi notificările din aplicațiile la alegere atunci când aveți AirPod-urile și vă va oferi posibilitatea de a răspunde. Deci, dacă primiți un mesaj text, ‌Siri‌ îl va citi și vă va oferi opțiunea de a trimite un răspuns, totul fără mâini.

Puteți selecta aplicațiile cu care doriți să utilizați notificările de anunț pentru a obține citiri importante fără a avea un aval de notificări citite de ‌Siri‌.

4. Verificați durata de viață a bateriei AirPod-urilor dvs

Dacă doriți să urmăriți durata de viață a bateriei AirPod-urilor dvs., există mai multe moduri de a face acest lucru. AirPod-urile vă vor spune nivelul bateriei atunci când le conectați la un dispozitiv sau puteți utiliza widget-ul „Baterie” pe un ‌iPhone‌ sau iPad.

Cum să verificați durata de viață a bateriei airpod-urilor pe iPhone
‌Siri‌ vă poate spune și durata de viață a bateriei AirPod-urilor dvs., iar dacă AirPod-urile sunt conectate la Apple Watch, Centrul de control oferă informații despre durata bateriei. Pentru a afla mai multe despre diferitele moduri de a verifica durata de viață a bateriei AirPod-urilor dvs., avem un tutorial dedicat bateriei AirPods.

airpods pro cere baterie siri

5. Utilizați senzorul de forță pentru a controla citirea

Dacă ați făcut upgrade la ‌AirPods 3‌ sau ‌AirPods Pro‌ 2 de la AirPods, AirPods 2 sau ‌AirPods Pro‌ originale sau dacă sunteți complet nou la AirPods, este posibil să nu fiți familiarizat cu comenzile fizice.

airpods 3 vs airpods pro 5
‌AirPods 3‌ și ‌AirPods Pro‌ au un senzor de forță încorporat în tijă. Senzorul de forță poate fi utilizat pentru a controla redarea conținutului media cu diferite apăsări.

 • O singură apăsare – Redare audio/Pauză
 • Atingeți de două ori – Salt înainte
 • Atingeți de trei ori – Salt înapoi
 • Apăsați când există un apel – Răspundeți la un apel primit
 • Atingeți de două ori un apel – Închideți
 • Țineți apăsat – Activați ‌Siri‌ sau comutați între ANC/Transparență (numai pentru ‌AirPods Pro‌)

Pe ‌AirPods Pro‌, puteți personaliza ceea ce face gestul senzorului de forță de apăsare lungă, deoarece poate fi setat la Control zgomot sau ‌Siri‌. ‌AirPods 3‌ nu au anulare activă a zgomotului și sunt limitate la ‌Siri‌ pentru gestul de apăsare lungă.

‌AirPods Pro‌ au și gesturi tactile disponibile pentru a regla volumul.

 • Glisați în sus pe ‌AirPods Pro‌ pentru a crește volumul
 • Glisați în jos pe ‌AirPods Pro‌ pentru a reduce volumul

Rețineți că, dacă aveți AirPods 2, nu este inclus niciun senzor de forță și aceste gesturi nu vor funcționa. Cu AirPods 2, puteți atinge de două ori pentru a face lucruri precum redarea/pauză, cu gestul de atingere personalizabil în aplicația Setări.

6. Asigurați-vă că audio spațial este activat

Audio spațial este o caracteristică care oferă sunet tridimensional captivant și este capabil să urmărească mișcarea ‌iPhone‌ cu suport audio și video. Audio spațial poate fi activat sau dezactivat folosind Centrul de control și este disponibil pentru ‌AirPods 3‌, ‌AirPods Pro‌ și ‌AirPods Max‌.

 1. Cu AirPod-urile conectate la ‌iPhone‌ sau ‌iPad‌, deschideți Centrul de control. Dacă nu știi cum, avem un ghid.
 2. Pe glisorul de volum, ar trebui să vedeți o pictogramă mică care arată ca AirPods. Dacă nu îl vedeți, reconectați AirPod-urile.
 3. Apăsați lung pe glisorul de volum.
 4. Atingeți opțiunea „Spatial Audio”. activare audio spațială
 5. Alegeți dintre Dezactivat, Fixat sau Urmărire cap (pe dispozitivele acceptate). opțiuni audio spațiale

Oprit va dezactiva complet sunetul spațial, în timp ce Fixed va permite utilizarea audio spațial, dar fără funcționalitatea de urmărire a capului. Head Tracked permite funcționalitatea audio spațială completă cu urmărirea capului inclusă.

De asemenea, puteți previzualiza cum sună Spatial Audio conectând AirPod-urile la telefon, selectându-le în secțiunea Bluetooth a aplicației Setări și alegând opțiunea „Spatial Audio”.

parametrii de testare audio spațială
Pentru o experiență și mai personalizată, atingeți Audio spațial personalizat în secțiunea AirPods din aplicația Setări cu AirPod-urile conectate. Telefonul dvs. va folosi camera TrueDepth pentru a vă scana ambele urechi pentru sunet spațial personalizat pentru dvs.

personalizați sunetul spațial
Spatial Audio funcționează cu aplicația Apple TV și Apple Music, dar multe aplicații terță parte îl acceptă, de asemenea, cum ar fi Netflix, Disney+, HBO Max, YouTube etc.

7. Utilizați anularea activă a zgomotului

Anularea activă a zgomotului este o caracteristică implicită a ‌AirPods Pro‌ și ‌AirPods Pro‌ 2, care funcționează imediat, dar este util să știți cum să o porniți și să o opriți. ANC este disponibil și pe ‌AirPods Max‌.

airpod-uri și centru de control al transparenței

 1. Cu ‌AirPods Pro‌ conectat la ‌iPhone‌, deschideți Centrul de control.
 2. Apăsați lung pictograma de volum.
 3. Atingeți Controlul zgomotului.
 4. Trageți glisorul la Reducere zgomot, Dezactivat sau Transparență, în funcție de modul dorit.
 5. De asemenea, puteți apăsa lung butonul AirPods pentru a comuta manual între modurile ANC și Transparency sau puteți utiliza secțiunea ‌AirPods Pro‌ din aplicația Setări pentru a accesa controlul zgomotului.
 6. Dacă utilizați aplicația Setări, trageți glisorul Control zgomot în poziția preferată. Stânga pornește ANC, mijlocul o dezactivează, iar partea dreaptă activează transparența.

Anularea activă a zgomotului este în mod normal o funcție care este activată atunci când aveți ambele AirPod-uri în urechi, dar există un truc pentru a o activa atunci când utilizați doar unul.

și un airpod

 1. Cu ‌AirPods Pro‌ conectat, lansați Setări aplicația de pe ‌iPhone‌.
 2. apasă pe AirPods Pro fila chiar sub bannerul dvs. Apple ID‌.
 3. Derulați în jos, apoi atingeți Accesibilitate.
 4. Derulați din nou în jos, apoi sub „Controlul zgomotului”, porniți comutatorul de lângă Anularea zgomotului cu un AirPod.

8. Utilizați transparența adaptivă (numai AirPods Pro 2)

A doua generație de ‌AirPods Pro‌ are o funcție de transparență extinsă care se poate adapta la sunetele din jurul tău, atenuând zgomotele puternice, cum ar fi lucrările de construcții, sirenele și alte perturbări, fără a bloca toate sunetele.

airpods pro transparență adaptivă
De obicei, este activat în mod implicit, dar dacă doriți să îl dezactivați sau să verificați din nou, urmați aceste instrucțiuni.

 1. Cu ‌AirPods Pro‌ 2 conectat la ‌iPhone‌, deschideți aplicația Setări.
 2. Atingeți ‌AirPods Pro‌ 2.
 3. Derulați în jos la Adaptive Transparency și activați-o sau dezactivați-o.

Adaptive Transparency va reduce orice sunet puternic, deci este ideal pentru utilizarea de zi cu zi și, de asemenea, în situații precum concerte în care muzica poate fi suficient de tare pentru a provoca leziuni auzului.

Află mai multe

Pentru a afla mai multe despre AirPod-urile dvs., avem o prezentare dedicată AirPods 3 și o prezentare dedicată AirPods Pro 2, care prezintă toate caracteristicile diferite și vă vor fi utile pe măsură ce învățați să folosiți noile căști.

.

Add Comment