Nuwellis anunță noi date clinice care demonstrează supraviețuirea 100% la 30 de zile după utilizarea ultrafiltrației la pacienții postoperatori cu risc ridicat care au suferit o intervenție chirurgicală de bypass coronarian (CABG)

Nuwellis, Inc.

Datele arată că ultrafiltrarea pentru pacienții cu CAP postoperatori oferă o metodă sigură și eficientă de a gestiona echilibrul fluidelor și de a reduce ratele de mortalitate.

MINNEAPOLIS, 31 august 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — Nuwellis, Inc. (Nasdaq: NUWE), o companie comercială axată pe transformarea vieții persoanelor care suferă de supraîncărcare cu lichide, a anunțat astăzi lansarea unor date clinice cheie care sprijină utilizarea ultrafiltrației cu sistemul Aquadex FlexFlow® în arterele coronare postoperatorii cu risc ridicat. bypass grafting (CABG) în Journal of Cardiac Surgery.

Studiul, „Utilizarea tehnologiei simple de ultrafiltrare ca strategie de gestionare a fluidelor pentru bypass coronarian cu risc ridicat”, este o revizuire retrospectivă din lumea reală a pacienților postoperatori izolați CABG care au fost tratați în divizia de chirurgie cardiotoracică a Baylor Scott & White Health. în Temple, Texas, între 1 ianuarie 2020 și 31 iulie 2021. În acest timp au fost efectuate un total de 254 de proceduri CABG, iar ultrafiltrarea a fost utilizată la 17 (6,7%) pacienți. În ciuda unui scor mediu ridicat al mortalității Societății Chirurgilor Toracici de 5,7% (interval de la 0,6 la 50,0), rata de supraviețuire la 30 de zile a pacienților tratați cu ultrafiltrare a fost de 100%.

„Tehnologia de ultrafiltrare a fost folosită de zeci de ani pentru a trata cu succes pacienții cu insuficiență cardiacă avansată și au fost publicate date pentru a demonstra rezultatele acesteia, dar aplicarea sa în chirurgia cardiacă pentru a trata supraîncărcarea cu lichide este nouă”, a spus Daniel Beckles, MD, Director Chirurgical al Transplant de inimă. si suport circulator mecanic la Baylor Scott & White Health si autorul principal al studiului. „Aceste rezultate favorabile sunt în concordanță cu rezultatele clinice de la alte centre academice de top care utilizează tehnologia de ultrafiltrare în chirurgia cardiacă și așteptăm cu nerăbdare să colectăm date suplimentare multi-instituționale privind utilizarea Aquadex pentru această populație de pacienți.

Conform bazei de date de chirurgie cardiacă pentru adulți a Societății de Chirurgie Toracică, CABG izolat pentru boala coronariană (CAD) este procedura de chirurgie cardiacă cel mai frecvent efectuată, cu peste 162.000 efectuate anual.1 Creșterea vârstei pacientului, pe lângă factorii de risc pentru bolile coronariene (hipertensiune arterială, diabet, obezitate și boală cronică de rinichi), crește riscul perioperator de leziuni renale acute și supraîncărcare lichidiană ulterioară. Supraîncărcarea excesivă cu lichide în faza perioperatorie a îngrijirii a fost asociată cu o morbiditate și mortalitate crescută la pacienții cu CABG.2

„Suntem încântați de rezultatele acestui studiu, primul de acest gen, care evidențiază beneficiile terapiei Aquadex pentru pacienții cu bypass coronarian cu risc ridicat”, a declarat Nestor Jaramillo, Jr., Președinte și CEO al direcției. a lui Nuwellis. „Sistemul Aquadex oferă comunității medicale o oportunitate semnificativă de a îmbunătăți rezultatele clinice. În 2019, am luat decizia de a ne extinde direcția strategică pentru a include utilizarea Aquadex în îngrijirea critică (chirurgie cardiacă) și în mediile pediatrice. Astăzi, îngrijirea critică reprezintă aproximativ 40% din veniturile noastre totale, confirmând execuția strategiei și valoarea clinică a sistemului Aquadex în acest segment de pacienți. »

Pe lângă chirurgia cardiovasculară, Nuwellis continuă să facă progrese semnificative în alte domenii cheie ale nevoilor pacienților, inclusiv insuficiența cardiacă și pediatria. Compania a anunțat recent primul pacient înrolat în studiul său clinic REVERSE-HF, care evaluează rezultatele clinice și valoarea economică a terapiei sale de ultrafiltrare Aquadex® comparativ cu diureticele intravenoase (IV) pentru tratamentul supraîncărcării cu lichide la pacienții cu agravarea insuficienței cardiace. Nuwellis dezvoltă, de asemenea, o nouă soluție complet integrată dispozitiv de terapie de substituție renală continuă (CRRT) pediatric conceput pentru a oferi îngrijire bebelușilor mici și copiilor. Acest dispozitiv este finanțat parțial printr-un grant de 1,7 milioane de dolari de la National Institutes of Health (NIH). Nuwellis a încheiat un parteneriat cu compania de cercetare și dezvoltare Koronis Biomedical Technologies Corporation (KBT) din Minneapolis pentru a proiecta și dezvolta un produs pediatric personalizat care va permite medicilor să îngrijească mai bine copiii cu funcție renală limitată.

Despre Nuwellis
Nuwellis, Inc. (Nasdaq: NUWE) este o companie de dispozitive medicale dedicată transformării vieții pacienților cu supraîncărcare cu lichide prin știință, colaborare și inovare. Compania se concentrează pe dezvoltarea, fabricarea și comercializarea sistemului Aquadex SmartFlow® pentru terapia cu ultrafiltrare. Nuwellis are sediul în Minneapolis, Minnesota, cu o filială deținută în totalitate în Irlanda.

Despre sistemul Aquadex SmartFlow
Sistemul Aquadex SmartFlow oferă o terapie dovedită clinic folosind o metodă simplă, flexibilă și previzibilă pentru a elimina excesul de lichid la pacienții cu hipervolemie (supraîncărcare cu lichide). Sistemul Aquadex SmartFlow este indicat pentru utilizare temporară (până la 8 ore) sau prelungită (mai mare de 8 ore la pacienții care necesită spitalizare) la pacienții adulți și copii cu greutatea de 20 kg sau mai mult a căror supraîncărcare cu lichide nu răspunde la managementul medical, inclusiv la diuretice. Toate tratamentele trebuie administrate de către un furnizor de asistență medicală, într-un cadru clinic ambulatoriu sau internat, sub prescripție medicală, ambii fiind instruiți în terapii extracorporale.

Privitor la declaratiile anterioare
Anumite declarații din acest comunicat pot fi considerate a fi declarații prospective în sensul Actului de reformă a litigiilor private de valori mobiliare din 1995, inclusiv, fără limitare, declarații privind noile oportunități de piață și creșterea așteptată în 2022 și ulterior. Declarațiile prospective sunt predicții, proiecții și alte declarații despre evenimente viitoare care se bazează pe așteptări și ipoteze curente și, prin urmare, sunt supuse riscurilor și incertitudinilor. Mulți factori ar putea face ca evenimentele viitoare reale să difere semnificativ de declarațiile prospective conținute în acest comunicat, inclusiv, fără limitare, riscurile asociate cu capacitatea noastră de a executa strategia noastră de introducere pe piață, impactul pandemiei de COVID-19. , posibilitatea ca noi să nu putem strânge fondurile suficiente necesare pentru operațiunile noastre planificate, activitățile noastre de colectare a datelor clinice post-comercializare, beneficiile produselor noastre pentru pacienți, așteptările noastre pentru dezvoltarea produselor și eforturile de marketing, capacitatea noastră de a crește acceptarea de către piață și de către medic a produselor noastre, ofertele de produse potențial competitive, protecția proprietății intelectuale, capacitatea noastră de a integra afacerile achiziționate, așteptările noastre cu privire la sinergiile și beneficiile anticipate ale afacerilor achiziționate și alte riscuri și t incertitudinile descrise în dosarele noastre la SEC. Declarațiile prospective vorbesc numai de la data la care au fost făcute. Nuwellis nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui în mod public orice declarații anticipative, fie ca urmare a unor noi informații, evenimente viitoare sau altfel.

1 Bowdish ME, D’Agostino RS, Thourani VH, Schwann TA, Krohn C, Desai N, Shahian DM, Fernandez FG, Badhwar V. STS Baza de date pentru chirurgia cardiacă pentru adulți: rezultate 2021, actualizare de calitate și cercetare. Ann Thorac Surg 2021;111:1770-80.
2 Pal S. Principalele cauze ale bolii renale în stadiu terminal. farmacie americană. 2016;41(8):6.

CONTACT: CONTACTS INVESTORS: George Montague, CFA Chief Financial Officer, Nuwellis, Inc. [email protected] Leigh Salvo Gilmartin Group LLC [email protected] MEDIA: Sarah Lundberg Health+Commerce [email protected]

Add Comment