Întârzierile Toronto Pearson ar putea deveni „nesustenabile”

Programele și timpii de așteptare pe cel mai aglomerat aeroport din Canada se vor înrăutăți pe măsură ce sezonul de vară se apropie, cu excepția cazului în care guvernul federal face unele schimbări, operatorul Aeroportului Internațional Toronto Pearson.

„Este într-adevăr o situație dificilă astăzi și care va deveni nesustenabilă pentru că, în vară, ne așteptăm să sosească în jur de 45.000 de pasageri internaționali pe zi”, a declarat Craig Bradbrook, director de operațiuni al Autorității Aeroportului Greater Toronto (GTAA). a spus într-un interviu pentru CP24.

El a menționat că aeroportul are în medie 30.000 de sosiri internaționale.

Oamenii care intră și ies din Toronto Pearson au raportat timpi lungi de așteptare și cozi de securitate, mergând pe rețelele sociale pentru a posta fotografii cu cozile.

Aeroportul a spus că pasagerii care pleacă ar putea întâmpina întârzieri în timpul controlului de securitate înainte de îmbarcare de către Autoritatea canadiană de securitate a transportului aerian. Agenția Crown a spus că are probleme de personal, care sunt în prezent în curs de rezolvare.

“Ei chiar trebuie să încerce să remedieze asta. Și cred că lucrează la asta. Și avem asigurări că totul se face”, a spus Bradbrook.

„Și noi, ca aeroport, vom lucra în mod evident cu ei și cu companiile noastre aeriene partenere pentru a ne asigura că pasagerii au cea mai bună experiență posibilă în circumstanțele actuale”.

Toronto Pearson a avut așteptări lungi pentru controlul de securitate pe 2 mai. (Twitter / @MatthewGreenNDP)

Aeroportul a adăugat că Serviciul Vamal și Protecția Frontierei din SUA, care se ocupă de preautorizarea la plecare pentru toate destinațiile din SUA, se confruntă, de asemenea, cu probleme de personal.

Între timp, aeroportul a declarat că se confruntă cu un volum mare de călători care sosesc, ceea ce, adăugat la controalele de sănătate necesare pentru COVID-19, încetinește procesarea vamală. El a spus că pasagerii care sosesc ar putea fi rugați să aștepte în avioanele lor sau într-o zonă desemnată.

Miercuri, GTAA a lansat o declarație prin care îndeamnă guvernul federal să revizuiască regulile actuale de călătorie și să facă modificări pentru a reduce timpii de așteptare și pentru a evita noi întârzieri.

Acestea includ eficientizarea sau eliminarea „cerințelor moștenite de sănătate publică” pentru pasagerii internaționali care sosesc, încheierea testării aleatorii COVID-19 la sosire, angajarea mai multor agenți de securitate în aeroporturi și colaborarea cu autoritățile americane pentru a se asigura că capacitatea site-ului de pre-autorizare este la niveluri pre-pandemie.

“Am trecut la o postură de supraveghere. Și există și alte modalități de a obține aceleași rezultate fără a fi nevoie să deranjeze pasagerii așa cum facem noi acum”, a spus Bradbrook.

GTAA le-a sfătuit pasagerilor interni care pleacă să sosească cu cel puțin două ore înainte de zborul programat, iar pasagerii internaționali să sosească la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de plecare.

„Cu siguranță că acum vedem mulți călători fericiți și dornici să călătorească din nou”, a spus ministrul Transporturilor, Omar Alghabra, întrebat despre situație.
„Așa că facem tot ce putem pentru a răspunde la asta cât mai repede posibil”.

Add Comment