Flair Airlines spune că va continua să opereze în Canada. Iată cum

CEO-ul Flair Airlines a minimizat joi temerile că transportatorul ultra-low-cost și-ar putea pierde licența de a zbura în Canada.

Stephen Jones a descris măsurile luate de compania aeriană pentru a-și remaniera consiliul de administrație și pentru a-și refinanța datoria pentru a reduce influența străină asupra companiei.

Flair se află în plin proces de revizuire a licențelor de către Agenția Canadiană de Transport (CTA), care a declarat, într-o constatare preliminară luna trecută, că compania aeriană din Edmonton ar putea să nu îndeplinească cerințele de proprietate canadiană pentru a zbura în țară.

Organismul de supraveghere al industriei aeriene a declarat că partenerul de afaceri al Flair, cu sediul în Miami, 777 Partners, ar putea avea „control de facto” asupra companiei aeriene, ceea ce ar încălca regulile Legii SUA privind transporturile, Canada.

Citeste mai mult:

Flair Airlines ar putea fi blocată în Canada din cauza unor probleme de control străin

Povestea continuă sub anunț

Flair are până pe 3 mai să răspundă preocupărilor CTA sau riscă să i se suspende licența.

Jones a declarat joi reporterilor că compania va respecta termenul limită pentru a răspunde oficial și a adăugat că „nu există nicio șansă” ca compania să-și piardă licența în acea zi.

3 mai nu este un „termen limită”, a spus Jones, ci mai degrabă un moment în care CTA așteaptă un răspuns oficial. Apoi, va analiza punctele și modificările lui Flair până în prezent și va determina dacă problemele semnalate în evaluarea sa preliminară sunt încă actuale sau necesită o atenție suplimentară.


Faceți clic pentru a reda videoclipul:Există „zero șanse” Flair Airlines să-și piardă licența pe 3 mai: CEO


Există „zero șanse” Flair Airlines să-și piardă licența pe 3 mai: CEO

Jones a numit baza CTA pentru „controlul de fapt” – mai degrabă decât măsuri dure, cum ar fi interesul acționarilor – un „test subiectiv” care nu are un punct clar de încălcare.

„Nu este ca și cum am putea vedea acea linie și o depășim în mod conștient. Testul de control de fapt este suma totală a tuturor relațiilor pe care o companie aeriană le-ar putea avea cu un non-canadian. Și este o chestiune de judecată”, a spus el.

Povestea continuă sub anunț

„Răspundem îngrijorărilor exprimate de CTA. Ne-am ocupat deja de majoritatea acestora.

Ce a făcut Flair pentru a răspunde preocupărilor CTA?

Jones a spus că compania și-a schimbat deja consiliul de administrație pentru a răspunde preocupărilor că 777 Partners dețin controlul majoritar.

Flair și-a extins consiliul de administrație la nouă locuri în loc de cinci și va avea șapte membri canadieni. Doar două funcții de director sunt rezervate acum pentru 777 de parteneri, față de trei anterior.

Compania a modificat, de asemenea, părți din acordul acționarilor pentru a consacra controlul canadian asupra consiliului de administrație și alte puteri de guvernare ale companiei aeriene.

Acţionarii Flair au votat la începutul acestei săptămâni pentru aprobarea acestor schimbări de guvernare, care intră în vigoare imediat, a spus Jones.


Faceți clic pentru a reda videoclipul: „Flair Airlines Amended Shareholders Agreement to Meet Canadian Ownership Rules: CEO”Flair Airlines a modificat acordul acționarilor pentru a respecta regulile de proprietate canadiene: CEO


Flair Airlines a modificat acordul acționarilor pentru a respecta regulile de proprietate canadiene: CEO

El a adăugat că 777 de parteneri „suțin pe deplin modificările” aduse acordului. Compania a refuzat joi cererea de comentarii a Global News.

Povestea continuă sub anunț

În timp ce o versiune redactată a rezumatului deciziei preliminare a CTA, obținută de Global News, a observat că Flair „depinde de 777 pentru furnizarea de avioane”, Jones a contestat faptul că închirierile erau o chestiune de control.

El a spus că Flair închiriază doar șase dintre cele 14 avioane ale sale de la 777 Partners, restul provenind de la companii separate din SUA sau Irlanda. Jones a spus că acele contracte de închiriere au fost „independenți” și la ratele pieței.

Flair a apelat la partenerul său american pentru un „coadă de salvare” în timpul COVID

Alte preocupări restante se referă la finanțele Flair și vor dura mai mult până se rezolvă, a spus Jones.

Când pandemia de COVID-19 a luat stăpânire, compania a rămas fără numerar, la fel ca majoritatea celorlalte avioane de linie care s-au trezit brusc la pământ în timpul crizei de sănătate publică, a spus el.

Flair a beneficiat de subvenția salarială de urgență a guvernului federal din Canada și a primit subvenții de 11 milioane de dolari în cadrul Inițiativei regionale pentru transportul aerian.

Povestea continuă sub anunț

Dar când guvernul federal a venit în sfârșit în ajutorul companiilor aeriene canadiene, Jones a spus că Flair nu i sa permis să acceseze fondurile. Cel mai mare pachet de ajutor, de exemplu, a fost disponibil doar companiilor care au realizat venituri anuale de 300 de milioane de dolari – un bar, a spus Jones, că Flair lovește acum, dar nu atunci.

„Am aplicat pentru toate programele disponibile. Și până la urmă nu ne-am calificat”, a spus el.


Faceți clic pentru a reda videoclipul:Flair Airlines a fost nevoită să caute ajutor la acționari, deoarece nu a reușit să asigure salvarea COVID-19: CEO


Flair Airlines a fost nevoită să caute ajutor la acționari, deoarece nu a reușit să asigure salvarea COVID-19: CEO

În schimb, Jones a spus că compania a apelat la acționarul său existent, 777 Partners, pentru o „coală de salvare” pentru a rămâne pe linia de plutire.

Compania se află acum în obligația de a-și reduce datoria legată de partenerul străin pentru a răspunde preocupărilor CTA.

Flair și-a refinanțat deja aproximativ 80 de milioane de dolari din datoria sa cu 777, a spus Jones. El nu a dezvăluit suma rămasă din împrumutul primit de Flair de la partenerul său american, dar a spus că „este o sumă semnificativă”.

Povestea continuă sub anunț

Jones a spus că Flair se află într-o poziție financiară mai bună astăzi și nu mai depinde de 777 pentru fluxul său de numerar de zi cu zi, așa că își poate achita singur o parte din datoria. El a menționat chiar și posibilitatea de a face compania publică în viitorul apropiat pentru a accesa noi surse de finanțare.

„Am dori să aducem compania pe piață. Depinde de performanța noastră finală, de condițiile pieței din acel moment, dar sperăm că va fi cât mai curând posibil”, a spus el.

Flair caută mai mult timp pentru a-și refinanța datoria

Dar, între timp, compania va avea nevoie de mai mult timp pentru a-și face față datoriilor, a spus Jones.

Flair a trimis o scrisoare la începutul acestei luni ministrului Transporturilor în care cere o scutire de 18 luni de la regulile de proprietate, pentru a oferi companiei mai mult timp pentru a-și executa strategia de refinanțare.

Povestea continuă sub anunț

„Înlăturăm toate problemele de guvernanță corporativă. Suntem autonomi în numerar, contractele de închiriere sunt la distanță de braț. Așadar, singurul lucru care va rămâne este faptul că suntem datori unui acționar care l-a furnizat pentru a ne permite să supraviețuim COVID. Și tot ceea ce cerem cu adevărat este timpul să refinanțăm acea datorie”, a spus Jones.

Însă grupurile care reprezintă marile companii aeriene din Canada au emis o declarație comună săptămâna aceasta în care îi cer ministrului să respingă cererea de scutire a lui Flair.

Citeste mai mult:

Așteptați-vă să plătiți mai mult pentru a zbura pe fondul creșterii prețurilor la combustibil, avertizează analistul

Declarația a venit de la National Airlines Council of Canada, care reprezintă mari transportatori precum Air Canada, Air Transat și WestJet, și Air Transport Association of Canada, un alt grup care reprezintă companii aeriene de toate dimensiunile din întreaga țară.

Grupurile din industrie au spus că acordarea unei scutiri pentru Flair ar permite companiei să opereze „în afara limitelor legislației canadiane existente”, numind cerințele de control de facto din lege un „principiu important la care trebuie respectat”.

„Controlul și proprietatea națională nu este doar „un beneficiu”, ci este un fundament necesar al sistemului și trebuie apărat. Asigură echitatea fundamentală și protejează împotriva unei afaceri diluate sau deținute de străini care dăunează competitivității întregii industrii”, se arată în comunicat.

Povestea continuă sub anunț

Global News l-a întrebat joi pe Jones dacă decizia de a solicita o scutire a fost un efort de a politiza problema licenței Flair, punând soarta companiei aeriene în instanța opiniei publice și luând-o din mâinile unui organism cvasi-judiciar independent. .

„Nu, absolut nu”, a spus el.

„Intenția este să ne conducem afacerea și să oferim tarife accesibile. Procesul prin proiectare este un proces politic și, prin urmare, nu este o cale pe care am ales-o unde sunt disponibile alte căi. Aceasta este o rută care este în reglementări și așa că am cerut această scutire.”

CTA a refuzat joi cererea de comentarii a Global News, spunând că problema era în fața unui grup de agenții.

Global News a contactat un purtător de cuvânt al ministrului transporturilor, Omar Alghabra, dar nu a răspuns imediat. Ministrul a spus anterior că se consultă cu părțile interesate din industrie cu privire la posibilitatea unei scutiri, dar ar fi „prematur” să comenteze.


Faceți clic pentru a reda videoclipul:Costurile zborurilor cresc pe fondul cererii puternice de călătorii


Costurile zborurilor cresc pe fondul cererii puternice de călătorie – 14 aprilie 2022

© 2022 Global News, o divizie a Corus Entertainment Inc.

.

Add Comment