Efectul antrenorului principal al lui Edmonton Oilers, Jay Woodcroft

Mi-a plăcut stilul lui Jay Woodcroft din momentul în care a fost prezentat presei asamblate ca înlocuitor al lui Dave Tippett ca antrenor principal al Edmonton Oilers. Stai, nu stai, pe podium într-o poziție de putere, cu mâinile pe șolduri. Nu știu de ce mi-a rămas această imagine, dar o face. Sunt aici. Să mergem.

Acestea fiind spuse, nu stilul lui Woodcroft m-a îngrijorat când a plecat de la Bakersfield să ia volanul, ci substanța lui. În ciuda întregii sale experiențe, de la lucrul pentru directorul general al Oilers, Ken Holland, ca antrenor video în Detroit, până la oprirea ca asistent sub conducerea lui Todd McLellan în San Jose și Edmonton, înainte de a se muta la ferma Oilers AHL din Bakersfield în 2018-19, Woodcroft a preluat locul de la Tippett fără un singur minut ca antrenor principal NHL pe CV-ul său.

Ei bine, aici suntem 32 de meciuri mai târziu, când Dallas Stars sună în seara asta, iar Woodcroft are 21-8-3 de când se află în spatele bancii cu Dave Manson. Acea lipsă de experiență ca trăgător la nivel NHL nu contează deloc. Nu numai că Oilers sunt o echipă mai bună din aproape toate punctele de vedere, inclusiv 5-la-5, ne spune Woodcroft, cu mâinile în poziție de putere, că crede că este loc de îmbunătățire.

Publicitate – Continuați să citiți mai jos

După un carusel de antrenori consacrați în mare parte mai vechi de când Daryl Katz a cumpărat echipa în 2008 – Craig MacTavish, Pat Quinn, Tom Renney, Ralph Krueger, Dallas Eakins, Todd Nelson, McLellan, Ken Hitchcock și Tippett – Woodcroft este o schimbare de ritm binevenită. Poate că Oilers au reușit în sfârșit bine cu jucătorul de 45 de ani din Toronto, care a fost cândva marcatorul principal cu Lucrator de pantofi Markham din Metro Junior Hochei League.

Rezultatele lui Woodcroft vorbesc de la sine. Jason Gregor a aruncat o privire în profunzime la Woodcroft a Acum cateva saptamani. Ceea ce m-a impresionat a fost că nu-mi amintesc că Woodcroft a fost peste cap sau copleșit de când a preluat conducerea. Câștigă sau pierzi, nu văd genul de mari schimbări în abordarea lui care pot trimite mesaje amestecate. Există o claritate a așteptărilor cu el pe care unii antrenori nu o stăpânesc niciodată. Mesajul a rămas consecvent o zi la un moment dat și o sarcină la un moment dat.

CE A SPUS EL

14 februarie 2022; San Jose, California, SUA; Antrenorul principal al Edmonton Oilers, Jay Woodcroft, stă în spatele băncii înainte de a treia perioadă împotriva San Jose Sharks la SAP Center din San Jose. Credit obligatoriu: Darren Yamashita – USA TODAY Sports

„Cred că este o oportunitate grozavă. Sunt încântat de oamenii pe care îi avem în cameră”, a spus Woodcroft pe 11 februarie. „Sunt încântat de oamenii pe care îi avem în jurul echipei.

„Cred că există mult avans în acest sezon, dar spunând că le-am cerut jucătorilor noștri să ne mențină imaginea mică, să ne facem griji pentru ziua de azi și, odată ce începi să construiești lucrurile în mod corect, cred că succesul se construiește secvențial. Voi avea grijă de azi și, odată ce ne-am ocupat de astăzi, vom trece la mâine. Este o provocare, dar sunt încântat de această provocare.

Publicitate – Continuați să citiți mai jos

Până acum, bine. La 44-26-6 pentru 94 de puncte cu șase meciuri până la final, începând cu Dallas în această seară, mesajul rămâne la fel, dar mai sunt. „Cred că încerc să modelez comportamentul pe care îl cerem echipei noastre, adică cred că suntem o echipă umilă. Woodcroft a spus săptămâna aceasta când a fost întrebat dacă este încântat de rezultatele de până acum. „Suntem o echipă în ton cu vremurile.

„Fie că ai câștigat un joc sau ai pierdut un meci sau câteva meciuri la rând, cred că este important să fii echilibrat și să fii prezent. Uneori e greu de făcut, mai ales dacă nu ai câștigat de atunci. de ceva vreme zgomotul devine din ce în ce mai tare. Uneori, când ai câștigat mult, zgomotul devine din ce în ce mai tare. Trebuie să te asiguri că ești împământat într-un fel.

„Mă simt foarte natural în această poziție. Nu e ca și cum tocmai am fost transportat cu aerul. Mi-a luat 17 ani să fiu pregătit dacă această oportunitate s-a prezentat vreodată. Pot să vă spun că a fi antrenor principal la Bakersfield este ceva despre care am vorbit mult cu tinerii noștri jucători – asigurându-ne că se concentrează asupra lucrurilor pe care le puteau controla, astfel încât să fie pregătiți când va fi rândul lor să fie solicitați. Umarul.

„Ca antrenori la Bakersfield, am încercat să facem același lucru, asigurându-ne că lucrăm la jocul nostru, perfecționându-ne. Dacă a venit vreodată momentul, am vrut să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru acea oportunitate.

REZULTATEA

Woodcroft a fost întrebat dacă este mulțumit de situația Oilers, cu șase meciuri rămase în sezonul regulat și cu playoff-urile care urmează: “Sunt încântat să văd etica de lucru pe care o au jucătorii noștri”, a spus el, declară el. „Dorința lor de a fi deschiși către idei noi.

„Pentru mine, nu cred că ne-am atins întregul potențial încă. Cred că mergem în direcția bună. Cred că mai sunt de făcut. În ceea ce privește jocul nostru în echipă, încercăm să perfecționăm diferite părți ale jocului nostru pe măsură ce mergem aici. . . continuă să adaugi puțin ici și colo, încercând să ne dezvoltăm jocul în fiecare zi.

Publicitate – Continuați să citiți mai jos

„Cred că rămâne în concordanță cu mesajul pe care l-am transmis presei și fanilor noștri, dar și jucătorilor noștri, că ne străduim cu adevărat să ne îmbunătățim în fiecare zi”.

Anterior de Robin Brownlee

.

Add Comment