DeWanda Wise vorbește despre lucrul cu „titani” în noua Jurassic World

DeWanda Wise în Jurassic World Dominion de la Universal Pictures

DeWanda Wise in Jurassic World: Dominion
Imagine: John Wilson/Universal Pictures și Amblin Entertainment

Dacă există un fir comun care trece prin munca pe ecran a lui DeWanda Wise, este că nu îi poți identifica personajele cu o etichetă simplistă și simplă, și asta este intenționat. De Spike Lee Trebuie să-l aibă seriale pentru a ajunge la filmele Netflix O persoana buna și Paternitate, comediantul pregătit la NYU se bucură de ambiguitate, trăind mai degrabă decât numind fiecare aspect al umanității personajelor ei. Și nu există nicio diferență în abordarea lui când vine vorba de floricele de porumb Colin Trevorrow Jurassic World: Dominion, cel mai mare proiect al actorului de până acum. Răspunsul ei când i s-a cerut să-și descrie personajul, pilotul Kayla Watts? — N-aş îndrăzni.

Wise a stat cu Clubul audiovizual pentru a face lumină asupra acestui proces creativ (ea îl canalizează pe Eminem intrând într-o bătălie rap), să discute despre modul în care l-a adaptat pentru a răspunde nevoilor unei francize de film emblematice și să reflecteze asupra unora dintre inspirațiile sale cinematografice. Ea a oferit și informații despre lucrul cu „titanii” Laura DernSam Neill și Jeff Goldblum, toți înapoi la Parcul Jurassic saga alături de Chris Pratt și Bryce Dallas Howard pentru o ultimă distracție reptiliană.

Clubul audiovizual: Intrând în cea de-a șasea ediție a unei francize majore de film, în special cu uniunea dintre generațiile mai vechi și cele mai noi, simțiți un sentiment de presiune sau responsabilitate ca actor?

De la Wanda Wise: Major. Simțul responsabilității este că există un echilibru între ceea ce ei numesc fan service și, de asemenea, depășirea limitelor a ceea ce este și poate fi franciza. Este un personaj pe care nu l-am văzut până acum, sincer, [Kayla Watts has] energie pe care nu am mai văzut-o până acum. Și pe de o parte, este o energie foarte clasică; Întotdeauna o compar cu genul de caracterizare a unui tânăr Harrison Ford. Foarte Indiana Jones, foarte Han Solo, puțin laissez-faire. De exemplu, “Hei, am făcut duș azi?” Genul ăsta de energie. Deci, există o combinație de asta și clar, știi, doar lucrez cu titani… Eu nu sunt absolut unul dintre acei oameni care vor vorbi despre pandemie în termeni strălucitori sau afectuoși, sunt foarte clar că toți avem practic au supraviețuit împreună unei traume. Dar asta [film] a fost o situație care ne-a adus mai aproape și, în momentul în care lucram cu Laura și Jeff și Sam – unul, lucrasem cu Sam înainte [on Invasion], ceea ce este ridicol, dar considerați-i prieteni? Aceștia sunt prietenii mei! A fost o experiență cu adevărat frumoasă și prețioasă… este doar unul dintre cele mai generoase grupuri de actori pe care i-am întâlnit vreodată în viața mea.

AVC: Ce te-a entuziasmat cel mai mult să intri Jurassic World: Dominion?

DW: Deci, practic, acesta este procesul meu. Întotdeauna am impresia că intru într-o bătălie rap. Mă simt ca Eminem de la sfârșitul anilor 90 de fiecare dată când încep. E ridicol. Primesc o ofertă, primesc scenariul, văd ce trebuie să fac, apoi merg pas cu pas. Deci nu există niciodată premeditare. Nu există de genul „Sunt atât de încântat să fac chestia asta”. Știi, așteptam cu nerăbdare cascadorii pentru că este ceva ce nu am mai experimentat sau făcut niciodată până acum. Dar în afară de asta – un film de această dimensiune, această epopee, trebuie să-ți faci temele, să te pregătești, să cercetezi, orice, lucruri fizice pe care o vei face. Tu faci orice alegere de personaj. Și apoi spui doar „Ce fac astăzi“Trebuie. Ce spun ei? “Cum mănânci o balenă?” Este un lucru, cum mănânci ceva mare? Doar, “mușcătură cu mușcătură”. Deși eu sunt pe bază de plante.

AVC: Și asta se potrivește cu ceea ce ați spus despre refuzul de a vă limita personajele la descrieri lipsite de ambiguitate. Se pare că în fiecare zi pe platourile de filmare ale unui astfel de film, doar trăiești în nuanțele călătoriei personajului tău?

DW: Da și [especially] într-o poveste ca aceasta, în care de fiecare dată când apari pe platourile de filmare, există atât de multe cu care să te joci. Nu știi cu ce te vei confrunta. Nu știi ce va face Jeff Goldblum. Este Jeff Goldblum! Știi, s-ar putea să mănânce alune în scenă, chiar dacă este al treilea act al filmului. Așa că primești aceste pâlpâiri în Kayla, unde spune: „Este ridicol. Bine, voi merge mai departe pentru că trebuie să supraviețuim.

AVC: Apropo de Goldblum, există un moment în care Dr. Ian Malcolm începe să-și desfacă nasturii de la cămașă și tu, în timp ce Kayla, dai din cap… ai putea să faci puțină lumină despre ce a fost aproximativ?

DW: [Laughing] A variat, depindea de luare. Sunt atât de multe ori când am dat acest semn din cap lucrurilor care s-au întâmplat înainte [in the first Jurassic Park film]. Este un pic de nostalgie și fan service. Și pentru mine, pentru că Kayla este personajul mai nou, aduci cu adevărat aproape 30 de ani – au făcut acest film acum 30 de ani, apare 30 de ani mai târziu – așa că atunci când [unbuttoned his shirt in Jurassic Park], totul din acest film a devenit iconografie dar nu a contat. Nimeni nu avea de gând să spună: „Va fi la modă”. Era 1993. Nimeni nu avea de gând să spună: „Acesta va fi un hit pe Instagram, acesta va fi un gif foarte bun” sau altceva. Nu a existat nicio intenție în acest sens. Asa de [that moment was] un fel de semn din cap la asta. De exemplu, “Nu contează dacă ești fierbinte!”

AVC: Iar personajul tău este aproape un substitut pentru public, deoarece ea este noua adăugare la franciză.

DW: Ea este noua adăugare, ea este publicul. Ea este obiectivul, vocea publicului, perspectiva publicului. Este ca și cum ai lua pe cineva de oriunde și l-ai arunca într-unul din aceste parcuri sau lumi, cum ar gândi, simți, s-ar comporta cu adevărat? De aceea, pentru ultima treime a filmului, are un singur loc de muncă. Tot ce face Kayla, ultima treime a filmului este „Cum pot scăpa de aici?” De fiecare dată când o vezi, în fiecare moment – ​​au, ca, un moment emo – a fost un moment pe care îmi amintesc că l-am filmat, în care [Pratt and Howard as] Owen și Claire pur și simplu trăiesc acest moment frumos și tandru, știi, „Mă întorc mereu la tine”. Și eu spun, literalmente, „Este în regulă acum!” Și acest elicopter? Trebuie să plecăm de aici!”

AVC: Abordați aceste filme mari cu floricele de porumb diferit de filmele voastre independente? Mă gândesc la Laura Dern ca un exemplu de actor care aduce aceeași etică a muncii de ambele părți ale acestui spectru.

DW: Ea face totul. Da, cred că am un singur mod: vei face ca acest personaj să funcționeze. Există absolut, mai ales în zilele noastre, această așteptare că doar arunci o persoană în lucru. Și asta nu mă interesează. Ştii ce vreau să spun? Meryl Streep m-a crescut. Deci sunt super voluntar. Și eu sunt din Maryland și știu că contează de unde este o persoană, unde s-a născut, dacă este din clasă muncitoare, dacă a fost crescut cu bani, pentru câte generații. Deci totul se potrivește. Și o vezi aici: clasa muncitoare a Kaylei. Ea s-a alăturat clar în armată. Are ingeniozitatea unei femei care a trebuit să se descurce singură. Și am primit același – nu știu câte pagini – din personaj [construction] formularul de întrebare pe care îl am de la 16 ani. Da, asta nu s-a schimbat niciodată. Și cred că singurul lucru care s-a deschis este că acum aveți regizori precum Colin care sunt mai colaborativi, care sunt interesați să aducă această lucrare. Și dacă aș putea să mă concentrez pe un motiv pentru care de fiecare dată când cineva spune „DeWanda, încă iubesc personajele pe care le interpretezi”, este pentru că toți cei cu care am lucrat au colaborat și au permis o anumită agenție, proprietate și interese în roluri.

DeWanda Wise și Laura Dern în Jurassic World Dominion

DeWanda Wise și Laura Dern în Jurassic World: Dominion
Imagine: Universal Pictures și Amblin Entertainment

AVC: Cine mai sunt colaboratorii de vis? Ai menționat Laura Dern, Meryl Streep. Ai lucrat cu Spike Lee.

DW: Spike Lee, da. Sunt o mare fană a lui Janicza Bravo, cred că e grozavă. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu ea. Omule, este o listă lungă, sunt mulți regizori. Mi-ar plăcea să fac ceva super fantezist, așa că Wes Anderson. Aș vrea să devin puțin ciudat. Am lucrat cu Jordan Peele ca producător [on The Twilight Zone], dar mi-ar plăcea să lucrez cu el ca regizor, scriitor, realizator de film. O tonă de actori; Iubesc actorii. Îmi place să fiu actor. Îmi plac actorii în general. Vreau să lucrez cu Tom Hardy. Știi, vreau să lucrez cu Tom Hanks. Toate Toms.

AVC: Să facem asta să se întâmple. Ce urmează sau ce ai vrea să fii mai departe?

DW: Ceva foarte intim. Știi, este super masiv. Aceasta a fost a doua mea producție care a funcționat în timpul COVID și se simte ca o adevărată responsabilitate. Este un mare sacrificiu. Este nevoie de multă disciplină. M-am plictisit foarte tare de doi ani. Așa că vreau să lucrez la ceva cu o echipă foarte mică. Știi, practic Naufragiat. vreau sa fac Naufragiat, cu Tom. Hai sa facem Alungat 2. Doar noi doi pe o insulă. Sunt doar două ore și jumătate în care stăm pe loc, vânăm animale, mâncăm lucruri pe o insulă.

.

Add Comment