Compania The Boring a lui Elon Musk este evaluată acum la aproape 5,7 miliarde de dolari

Noua finanțare pentru The Boring Company, anunțată miercuri, vine de la firme de capital de risc, precum și de la companii imobiliare. Sequoia, o companie lider din Silicon Valley, care a investit anterior în Musk, a condus investiția împreună cu Vy Capital. Afacerea evaluează compania Boring la aproape 5,7 miliarde de dolari.

Bucla este în principal sistem de transport subteran care oferă călătorii punct la punct între stațiile în care oamenii se îmbarcă în SUV-urile Tesla. Sistemul One Loop operează deja în Las Vegas, cu două stații la o distanță de aproximativ o milă, la Centrul de Convenții Las Vegas. Există planuri de extindere a sistemului în Vegas Strip, cu 51 de stații pe o lungime de 29 de mile.
The Boring Company dezvoltă, de asemenea, un proiect în Fort Lauderdale, Florida, și este în discuții cu San Antonio, Texas. El a anunțat deja proiecte în Chicago, Washington, DC și Los Angeles, dar nu le-a finalizat. S-a confruntat cu un proces din partea vecinilor nemulțumiți din Los Angeles și a căzut în disfavoare când Chicago și-a ales un nou primar. Autorizațiile nu au fost eliberate pentru proiectul său DC din Baltimore, care datează de la 2017.

„Suntem încă foarte încântați și vrem să mergem înainte”, a declarat joi primarul Fort Lauderdale, Dean Trantalis, pentru CNN Business.

El a spus că guvernul lucrează cu Boring Company pe probleme de inginerie ale proiectului, care va lega centrul orașului și o plajă din apropiere. Aceștia lucrează pentru a alinia traseul cu un drept de trecere asupra căruia orașul are mai mult control. A refuzat să spună când ar putea fi terminat.

Criticii s-au întrebat dacă operarea unui sistem de metrou, dar cu mașini mai degrabă decât cu trenuri, este o utilizare eficientă a tunelurilor, a căror construcție poate costa până la 1 miliard de dolari pe milă. Compania Boring spune că dezvoltă o tehnologie de tunel mai ieftină și susține că sistemul său este superior sistemelor tradiționale de metrou, deoarece călătoriile vor fi punct la punct și nu vor face opriri programate, ca în alte stații. (Dar ar putea fi încetinit de traficul tunelului in fata lor.)

Musk, CEO-ul Tesla, a prezentat anterior o viziune mai grandioasă pentru Boring Company, oamenii fiind transportați prin orașe în vehicule autonome dedicate la viteze de până la 120 mph. Dar realitatea de până acum, cel puțin din Las Vegas, a implicat șoferi umani care operează ceea ce arată ca Tesla standard la 35 mph.

Compania Boring încă spune că intenționează să treacă în cele din urmă la operațiuni complet autonome, ceea ce va reduce costul operațiunilor.

Sequoia a spus într-o postare pe blog că Boring Company se afla într-un „punct de inflexiune”.

„Următorii câțiva ani vor crește performanța de 10 ori făcând sistemele lor reutilizabile rapid și complet autonome”, scrie el.

Compania Boring spune că mașina sa de tunel de ultimă generație este proiectată pentru a putea funcționa de la distanță și autonom, nefiind nevoie de nimeni în tunel. Iterația sa actuală a mașinii, numită Prufrock, este concepută pentru a săpa până la o milă pe săptămână. Săparea mai rapidă a tunelurilor este cheia pentru reducerea costurilor.

Compania Boring a spus că intenționează, de asemenea, să construiască tuneluri de utilitate și de transport de marfă. El nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

.

Add Comment